Raadslid Van Santen (VVD) wil uitleg: ‘Waarom betaalt een voetganger bijna het dubbele voor de pont?’
Veerdienst Riveer heeft zijn tarieven verhoogd. Zo betaalt een voetganger die oversteekt tussen Herwijnen en Brakel 1,27 euro. Datzelfde kaartje kostte eerder 70 eurocent. ,,Hoe kan dit?’’
Anja Broeken 03-01-23, 16:25 Laatste update: 16:29
Dat veerdienst Riveer door de stijgende brandstofprijzen te maken heeft met oplopende kosten, begrijpt VVD-raadslid Niels van Santen best. De fractievoorzitter stelt vragen aan burgemeester en wethouders over de tariefsverhogingen.
Forse financiële sprong
,,Maar op sommige trajecten is de financiële sprong wel heel fors’’, constateert hij. Met name voetgangers, fietsers en motorrijders op de veren Herwijnen-Brakel en Aalst-Veen merken het in hun portemonnee. Rond Gorinchem zijn de stijgingen minder hoog.
,,Heeft het verhogen van de tarieven ook te maken met de verlate oplevering van de elektrische veren?,’’ wil Van Santen weten. Die zouden met ingang van dit jaar gaan varen. Maar Holland Shipyards heeft problemen, onder meer door schaarste aan materialen op de wereldmarkt. Het college gaf de scheepsbouwer een halfjaar respijt.
Riveer kondigde de tariefsverhoging aan en verwees naar de stijgende brandstofprijzen. De veerdienst is van plan om met ingang van april de prijzen jaarlijks aan te passen. De tarieven werden overigens in 2019 voor het laatst aangepast.